Äntligen hemma!

Är hemma från sjukhuset nu! Riktigt skönt faktiskt!:)
I morse så tog vi röntgenbilder på min rygg, det vara några nya tjejer där som inte var vana vid att ta bilder på tjejer med skolios (tror jag). Dom frågade om jag skulle ha på korsetten eller inte, då svarade jag att jag alltid brukar ha på mig den när jag är på röntgen. Jag hade 19 grader. Efter röntgen så skulle jag till doktorn, men det var inte förrän halv 11 och klockan var bara 5 över 9!:O
Pappa och jag gick ner till cafèterian/"sjukhusäffären", vi köpte en tidning, två tuggummipåsar och Kaffe/te. Sen så skojade jag om att vi skulle köpa varsin munk och ha "vem som kunde äta mest av sin munk utan att slicka sig om munnen" tävling! Pappa gick för att köpa varsin munk, men vi hade dock inte någon tävling (jag skulle förlorat direkt!). Sen kom mamma och då gick vi till doktorn. Där mätte jag mig, både sittandes och stående.
Jag är 1.78m lång stående och 1.43m sittandes (på en pall). Sen kom doktor Asplund, så började vi att prata om att jag skulle kanske få en ny korsett.
Efter det gick vi ner OTA. Min "korsett gubbe" tog några mått på mig, för att han sen skulle jämföra dom med mina gamla mått och se om jag ska ha en ny korsett. Han gick för att hämta dom gamla måtten och någon slags storlekstabell för korsetter. Han sa att jag ska få en ny korsett:D, som vi måste specialbeställa eftersom att jag tydligen är för smal:). Så om exakt 4veckor (25/5) ska jag få en ny korsett. Och i juni ska jag ta nya röntgenbilder.

Nu ska jag gå ut och njuta av vädret!:)
Kram Emmy

Mot sjukhuset!

Nu åker Jag till sjukhuset!
Uppdatering om det kommer så fort jag kommer hem:)

Ha de
Emmy


Känner mig duktig:)

Idag tog jag mig äntligen tid till att springa!:) Jag övertalade min bror att springa med mig. Det var faktiskt ganska kul att springa:D. Vi sprang ett varv i slingan, ca 2 km (tror jag).

I dag så hade jag bara tre(!) lektoiner efter som att både Tekniken och franskan var inställda. Först drog jag runt med några kompisar på skolan, sen så gick jag ock några andra komipsar till "affärn".

Ja det är vell hur min dag har sett ut...:)
Funderar på att lägga ut lite bilder på mina kaniner, från båda kullarna och dom som vi har nu. Skulle ni villja se dom?

I morgon ska jag till sjukhuset (igen). Uppdatering om det senare.

Ha de
Emmy


Har varit hos mormor och morfar

Det är anledningen till att jag inte bloggat tidigare. Vi gjorde lite utflykter med mormor & morfar, morbror & moster och min familj. Det var jätte kul.
Här kommer en några fina bilder som pappa har tagit:


Det är pappa som har tagit bilderna, så var snäll och kopiera inte bilderna utan vår tillåtelse! Tack!:)

Godnatt
Emmy

Sen uppdadtering om sjukhusbesöket

Nu blir det en liten sen uppdatering om hur det var på sjukhuset.
Jag åkte till sjukhuset i torsdags för att laga min korsett (skrev att den var trasig i det här inlägget).
Vi hade tid klockan 9.30, så vi åkte hemmifrån ca 9.15(?). När vi kom fram så gick vi ner till OTA (ortoped tekniska avdelningen), sen kom Patrik (han som fixar med min korsett). Vi pratade lite om den och så fick jag visa var den var trasig, hur vi hade löst det och mitt skavsår i armväcket. Det finns någon muskel som tydligen blev klämd av den delen som går högre upp. Så han fixade den så att det inte skulle skava lika mycket. Men det hjälpte inte!:( Medans pappa och jag väntade på att Patrik skulle komma tillbaka så satte vi på radion, då kom det en sur tant och sa till oss!!!

Nu kommer lite bilder på korsetten:spännet hade gått sönder

Så här löste vi det;)

Det nya spännet

Patrik satte på ett nytt skydd och "böjde" korsetten lite

sisst men inte minst, hela min korsett:)
(inte bäst bilderna men det får duga)

Ha de
Emmy
 


Glad påsk!

 Glad påsk allihopa!:)

sorry :/

Hej, nu är det jag, Emmy som bloggar. Jag får tuvär inte över bilderna från min mobil till min dator just nu efter som att jag har glömt min data sladd hos farmor och farfar:(.
Men jag kanske fixar det i morgon, på något sätt (orkar inte nu).
Juste i morgon ska jag till OTA för att fixa med min korsett. Uppdaterar mer om det senare:)
Ha de bra
Emmy

Frida gästbloggar:

Hej hej! :)
Jag är liksom eh aah.. Frida.. Jag bloggar också... Typ..
Just nu är jag och min familj (utom min tråkiga bror) hos Emmy och hennes familj! :P
Så aah.. Jag gästbloggar.. Jag vet inte om vad, men jag gör det... xD
Jag kan säga att jag precis sa att jag är väldigt onödig ibland! xD
Min mamma hade också korsett när hon var liten. Hon fick det när hon var lika gammal som Emmy är nu. :/
Eeh... Jag är 2 korta år yngre än Emmy. Men åldern är ju bara en siffra! ;P
Hehe... Jag måste gå nu! (enligt Emmy)

CHARÅÅÅÅÅÅÅÅ! xD

Btw; Jag är ingen fjortis, jag är bara liiiiiiite uttråkad.... xD


korsettpaus

Just nu har jag korsettpaus i typ 30min(?). Har fått ett skavsår i midjan, det gör jätte ont!:( Jag tror att min korsett börjar bli för liten, den sitter inte riktigt som den ska:/. På köpet så ha min korsett gått sönder!:( Ena spännet har gått i tre bitar! Bild på det kommer troligtvis i morgon.
Hade min första fotbollsträning på typ 2 veckor idag. Jätte kul:D Jag ska träna i morgon oxå. Vår serie börjar snart så jag måsta vara i form tills dess:)
I morgon får vi gäster:). Den äldsta tjejen kan hjälpa mig att fixa en header;).
Men nu måste jag nog gå och ta på mig min korsett.
Ha de
Emmy

kom precis...

in. Har varit ute med bror, syster och 3 kompisar. Vi körde ruta, eller king som det oxå heter.:)
Förlåt för att jag inte bloggat på länge! Men det är ju så fint väder och så har jag varit hos farmor & farfar.
Det var jätte kul. Jag har ju påsklov just nu så det var ingen träning idag:(. Men i morgon ska jag träna fotboll. Efter som att jag har varit sjuk så mycket så har jag inte tränat fotboll på två(2!!) veckor!:( Måste verkligen satsa mer på fotbollen efter som att det är så kul:)
Ha de
Emmy

Liten avokado

Kolla vilken söt liten avokado som vi har köpt:
Liten som en tändsticksask;).
Ha de bra
EmmyUppdatering: Avokadon är nu borta för alltid! Uppäten helt enkelt!;)
Kram

Hembesök hos en läkare

Jag kom ganska nyligen hem från en läkare, ja jag var hemma hos henne! Det var jätte läskigt!:S
Nejdå! Jag och min familj är väldigt bra kompisar med hennes familjen, så det var inte så läskigt;).
Efter som att jag har varit/är sjuk så åkte vi dit för att få ett intyg av henne där det stod att jag inte kunde/fick åka till paris:(.
JAG VILL INTE VARA SJUK och JAG VILL TILL PARIS!!!!!!
Ojojoj, det här börjar mer likna en "sjuk blogg" istället för "skolios blogg". Kanske borde döpa om den??:/
Ha det bra
Emmy

Hatar att vara sjuk!

Japp, jag är sjuk igen! Det började i måndags med att jag hade huvudvärk, sen i tisdags så vaknade jag 5.20 av att det var jätte varmt och att jag hade huvudvärk. Då fick jag en huvudvärkstablett av pappa (tack pappa!), jag hade hög feber hela tisdagen. I går hade jag lite feber och var förkyld. Idag/nu har jag feber och är jätte snuvig!:(

Jag skulle egentligen åka till sjukhuset i dag för att fixa mitt skavsår som jag har i armväcket, men eftersom att jag fortfarande har lite feber så stannar jag hemma hela dagen. Vi får se om jag åker till skolan morgon, eller om jag stannar hemma. Vill bli frisk snart så att jag orkar åka till Paris på fredag.
Ha det bra
Emmy

Pluggar & lyssnar på musik

Pluggar på engelska glosorna som vi har tills morgon, jag hatar att ha läxor från måndag till tisdag eftersom att jag har träning på måndagar!

Över från läxläsning till korsett:
I morse så fick jag skavsår av min korsett!:( I armhålan dessutom!:O Det gjorde verkligen jätte ont! Men nu har det gått över (som tur är!). Får ta och fixa till min korsett nästa gång när jag ska till sjukhuset. Det är inte så långt kvar tills jag ska till sjukhuset (16 dagar faktiskt). Korsetten har typ gått sönder på endel ställen, så det är bra att jag får komma dit och fixa det!:)
Om ni har några frågor till mig så kan ni skriva dom i en kommentar så svarar jag på dom i din blogg eller i ett inlägg;).
Ha det bra!
Emmy

Pancakes!

Har precis lagat och ätit pannkakor!:) Jätte gott!^^

Men nu ska jag nog dra till någon rolig person!

SES

Äntligen frisk!:D

Japp ni läste rätt! Jag är frisk, inte helt, men jag var i alla fall i skolan i dag.
Förlåt för dålig uppdatering, jag ska bli bättre på att uppdatera här!
Om exakt 20 dagar ska jag till sjukhuset (om vi inte ombokar) för att fixa med korsetten, ta röntgen bilder, mäta mig och eventuellt så ska jag träffa min sjukgymnast. Men samma dag så ska vi på teater med skolan, så vi får se hur jag gör.
Ha det bra!
Kram Emmy

Sjuk... igen!

I dag är jag hemma från skolan (igen). Har fortfarande ont i halsen, men är inte lika snuvig längre. Däremot så har jag hostat jätte mycket! :/
Skriver kanske ett inlägg om den dagen då jag fick min första korsett senare idag.
Ha det bra!
Emmy

Sjuk:(

Hej. Idag är jag hemma från skolan, eftersom att jag är sjuk! Det är verkligen inte roligt:(. Har ont i halsen och är snuvig. Det är inte kul!:( Dessutom så vakande jag typ mitt i natten och var jätte törstig. Sen så försökte jag att ta sovmorgon, men nej det gick inte heller. Tycker såå synd om mig (ironisk).
För övrigt går det ganska bra med korsetten och sånt.
Ja det blev inte så långt inlägg. Men det får duga;).
Kram Emmy

RSS 2.0