dan före dan före dan före dopparedagen

4 dagar kvar till julafton!
Just nu väntar jag på att franskan ska börja. Vi ska ha någon lådlek. Förra gången vi hade det här så vann vi varsin pizza!
Bilden har ingenting med texten att göra.

Nu ska jag stänga ner datorn och delta i fransklektionen.


WEHEARTITUsch!!!

Hemma idag... Mår Inge bra och har huvudvärk.
Just nu äter jag frukost, äppelmos, yoghurt och havrefras. På sidan om mig ligger dagens VLT. På första sidan står det så här:
10-åring ströp 4-åringen i Ljungby.
Man kan ju undra var han har för uppfostran!!!

only 10 days to x-mas

Yay! 10 dagar kvar! Jippe!
Något mindre bra är att jag inte vet vad jag ska ge släckten... Ska julhandla på söndag :)

Idag hade vi trippelboll. Började 09.00 och slutade 12.25 :) sen sprang jag till bussen som skulle gå 12.31 men så klart hade de bytt tider så bussen kom 12.41 istället. Tur att det inte var åt andra hållet.
Nu är det säkert några av er som undrar vad trippelboll är, det är när man möter andra 8or och spelar 7min matcher i fotboll, innebandy och vollyboll. Mitt lag kom trea :) (vi mötte bara två andra 8or så man kan ju säga att vi kom sist men det är ju inte lika roligt;))


2011-12-13

Dagen har varit lugn, först lucia, sen fika+mentorstid efter det hål, engenska, lunch (med pepparkaka), b-språk sluta :)
För ca en timme sen så kollade jag på min 8åriga systers luciatåg. Jättesött! <3 6 st lucior :p
kommer ihåg när alla ville vara lucia :)

Nu måste jag göra lite svenska.
Au revoir <3
så söt :3 (weheartit.com)

Lusse lelle lusse lelle elva nätter före jul


Skola

I svenskan ska vi skriva om ett tillfälle där något hände som har påverkat oss. Jag valde att skriva om när jag fick reda på att jag skulle få korsett. Här är texten:

Jag och mamma satt inne på sjukhuset hos doktor A en torsdagsmorgon. Det var inte första gången jag var här, jag hade varit här en gång var tredje månad sen ryggkollen i fyran. Jag visste att jag hade något som många andra inte hade. Skolios, det vill säga sned ryggrad.

Jag hade precis varit på röntgen och nu kollade doktorn på mina röntgenbilder. Jag satt ner på en pall i rummet med mamma bredvid mig då doktorn sa:

- Det här set inte bra ut. Du skulle behöva en korsett.

Jag bröt ihop, jag hade ingen aning om vad korsett var men jag ville inte ha det. Doktorn berättade lite om hur en korsett ser ut och att han inte ville vänta mer eftersom min krök hade ökat för varje gång. Doktor A skickade ner oss till ortopedtekniska avdelningen för att göra lite mätningar. Där nere så fick jag träffa en ortopedtekniker som mätte mig runt midjan, runt bröstkorgen och runt höften. Han kollade i någon tabell och kryssade av vilken storlek jag skulle ha på min korsett. Vi fick en tid då jag skulle få prova korsetten. Innan vi skulle gå visade han en bild på en korsett. En vit plastgrej som skulle sitta hårt runt kroppen med spännen där bak. En sådan ville jag inte ha. Varför just jag? Jag kände att jag inte ville, jag trodde att jag inte skulle klara det. Jag ville inte berätta för någon. Ingen skulle få veta. Den dagen gick jag inte till skolan, jag var så ledsen. Hur kunde man vara så ledsen för något som man aldrig hade hört talas om?

Nu cirka tre år senare är jag glad att jag fick min korsett. Även om det har varit vissa stunder som man bara har velat slänga den i väggen. Om jag aldrig hade fått den hade jag inte varit samma person som jag är idag.  Dessutom hade jag säkert fått genomgå en stel-operation. Korsetten har fört med sin både bra och dåliga saker. De dåliga har mest handlat om att man inte kan ha på sig vad man vill, eller man kan ju men inte om man inte vill ”visa” korsetten för någon. Linnen och genomskinliga tröjor är uteslutna.


Vad tycker ni?
Ha en bra vecka.
Kram Emmy

15.17

Jag tog mig till skolan idag och nu sitter jag här medans nästan alla andra har slutat och jag skulle vanligtvis ha varit hemma och slappat. Men nej. Nu sitter jag här istället. Anledningen är den att vi ska ha en franskafton med våran franskgrupp. Min fransklärare kommer inte förrän 16.00! Så nu sitter jag här och har jättekul! När vi är klara ska vi äta pizza :D
Min header blev mycket mindre än jag hade tänkt. Är det någon som vet hur man gör den större?
weheartit
ha de
Emmy

Ny header

I går åkte jag hem från skolan för att jag hade så ont i magen och idag är jag hemma.
Vad ska man göra när man är ensam hemma då? Jag passade på att göra en ny header:
Vad tycks?
Förmycket bilder? För lite text? Tyck till :)
Ny ska jag försöka få över den till bloggen, vi får se om jag lyckas ;)

Fredag igen!

Nu är det fredag igen, ska ta lite korsettbilder om ett tag, så att jag kan blogga lite om korsetten. Kommer nog upp i morgon.
weheartit
Imorgon ska jag klippa mig :)
Hur ska jag klippa mig? Idèer?
Kram

förstadecembertvåtusenelva

Min dag:
06.45 söla sig upp ur sängen.
07.40 åka iväg till sjukhuset
08.00 träffa Patrik
09.00 få tillbaka korsetten
09.02 prova gå med den
09.10 sitta i bilden
09.30 komma tillbaka till skolan
09.45 fysik
10.50 svenka = prov
Orkar/vill inte skriva upp hela dagen i ett schema så ni får nöja er med det där (tiderna alltså).
Sista lektionen var svenska (igen) och då fick vi reda på provresultaten. Stort A!!! :D *Stolt*
Bloggar mer om hur det var på sjukhukhuset i morgon.Min korsett :)
Hoppas att alla har haft en riktigt bra dag!
Kram Emmy


RSS 2.0